Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Expositie ‘ZilverGoud’

Opening Expositie

Wethouder Buijt en Rotterdam vertegenwoordigster ANBO-PCOB Erica Daams openden de expositie ‘ZilverGoud’ in de bibliotheek.

Opening door wethouder Buyt

 

 

 

 

 

 

In deze expositie laten wij u zien hoe de senioren in Rotterdam met hun vrijwilligerswerk de stad ondersteunen en er zelf veel plezier aan beleven. Zestien vrijwilligers vertellen in woord en beeld hun verhalen en ervaringen over hun vrijwilligerswerk.

Expositie ZilverGoudWat zou Rotterdam zijn zonder het vrijwilligerswerk van onze geweldige senioren! Deze tentoonstelling is nu te zien in de centrale bibliotheek van Rotterdam en reist door naar vier andere locaties van de bibliotheek. Tijdens de bijeenkomst is gevraagd of die tentoonstelling ook niet in het Timmerhuis (locatie gemeente Rotterdam) zou kunnen worden neergezet. Wethouder Buijt beloofde zich hier sterk voor te gaan maken. Deze expositie is door goede samenwerking van ANBO-PCOB, vrijwilligers, de bibliotheek en de gemeente Rotterdam tot stand gekomen.

Ertoe blijven doen en positieve beelvorming

Deze expositie onderstreept het belang van de inzet van OSO-Rotterdam. Wij hebben als speerpunt dat ouderen ertoe blijven doen. En dat doen zij onder meer door de mooie vrijwillige inzet zoals hier getoond. Daarnaast dragen op zij deze manier ook bij aan het kantelen van het negatieve beeld van ouderen (ziek, zwak, misselijk) naar een positief beeld van levenslustige, enthousiaste en betekenisvolle ouderen. Ook dat is een speerpunt van ons. Wij hopen dat er meer van dit soort initiatieven komen waardoor ouderen meer plezier beleven, zich minder eenzaam gaan voelen en blijven bijdragen aan de maatschappij. Misschien is dit een inspiratie voor anderen om zich ook in te gaan zetten voor goede doelen, organiseren van tentoonstellingen of andere soort bezigheden. De expositie is nog te zien tot en met 6 mei 2024 op de eerste verdieping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *