Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Nieuws

Digicursus Klik en Tik

In de bibliotheek van Rotterdam worden cursussen gegeven om mensen digitaal vaardiger te maken. De cursus duurt een half jaar. Per cursus zijn er ongeveer 15 deelnemers. De cursus wordt gegeven op dinsdag- en donderdagochtenden. Elke deelnemer krijgt een Read more

Read More

Opfriscursus rijvaardigheid

Het is al lang geleden dat u de theorie voor het autorijden heeft geleerd en ook is het veel drukker geworden op de weg. Tijdens een ochtend of middagprogramma spijkeren we u weer bij.

Samen met de Gemeente Rotterdam Read more

Read More

Het nieuwe pensioenstelsel

Momenteel is er veel publiciteit over een nieuw pensioenstelsel en de meningen buitelen over elkaarheen. Waarom een nieuw stelsel als Nederland het beste pensioenstelsel ter wereld heeft?Daarom even terug in de tijd.

Bankencrisis

Na de bankencrises in 2009 is Read more

Read More

Het belang van oudere vrijwilligers

Het belang van oudere vrijwilligers voor onze maatschappij is van onschatbare waarde. Wij willen de huidige beeldvorming veranderen. Ouderen worden in de samenleving vaak gezien als een groep die veel zorg nodig heeft. Veel gepensioneerden doen  vrijwilligerswerk waarmee Read more

Read More

Seniorenwoning? Niets voor mij, ik ben nog jong

Vooroordelen genoeg. Wij dagen u uit om eens te komen kijken en te zien of uw vooroordelen bevestigd worden !!

Heeft u al nagedacht wat u zou willen in en om uw woning in de toekomst? Veel mensen schuiven Read more

Read More

Rookmelders verplicht. Goed besluit?

Rookmelders zijn vanaf 1 juli dit jaar verplicht. Rookmelders zijn er om mensen op tijd te waarschuwen voor brand. Maar werkt het ook?

Onderzoek wijst uit dat de mensen niet altijd akker wordt van het geluid van het alarm. Read more

Read More

Coalitieakkoord Eén Stad Rotterdam

Een coalitie die werkt voor alle Rotterdammers.

Hierbij presenteren de gemeente het coalitieakkoord voor de raadsperiode 2022-2026. In dit akkoord treft u onze ambities.

Ambities

Een groene, schone en veilige stad, de bouw van veel betaalbare woningen, de aanpak Read more

Read More

Beeldvorming ouderen.

Er bestaat in de huidige maatschappij een negatief beeld van ouderen in het algemeen. De vooroordelen dat ouderen kwetsbaar zijn, veel zorg nodig hebben en dus een grote kostenpost zijn, is niet terecht. Wij willen daar verandering in brengen.

Read more

Read More

Hulp nodig met een computer, tablet of smartphone?

Loop binnen bij het DigiCafé in Bibliotheek Rotterdam. Hier word je direct gratis geholpen met je digitale vragen. Bijvoorbeeld door vrijwilliger Andre. Een volle telefoon, storingen op je laptop of eenvastgelopen tablet? We lossen het samen op. Naar binnen Read more

Read More

Ouderenbeleid van politieke partijen

Het ouderenbeleid van de politieke partijen staat bij ons op de eerste plaats. Wat zijn de plannen voor de toekomst voor de ouderen? Plannen zijn mooi maar wij willen ook graag weten welke uitvoering er aan die plannen wordt Read more

Read More