Stichting OSO-Rotterdam is een overlegplatform waarin KBO, NOOM en PCOB-Anbo werken samen aan betere leefomstandigheden voor ouderen. Dit doen we door regelmatig overleg te hebben met wethouders en organisaties die zich inzetten voor ouderen. Door deze overleggen kunnen we zien of afspraken worden nagekomen. Zijn we het ergens niet mees eens of hebben we andere ideeën die beter werken dan kunnen we dit in een advies naar de gemeente sturen.
Er gaan gelukkig heel veel dingen goed maar er is altijd ruimte voor verbeteringen. Daarom wil Stichting OSO-Rotterdam niet alleen meepraten maar ook echt dingen veranderen. Dit gaat niet snel omdat veranderingen tijd kosten. En helaas zijn niet alle veranderingen direct zichtbaar.
We blijven u op de hoogte houden van alle veranderingen, wijzigen en resultaten. We kunnen dit echter niet alleen blijven doen en hebben altijd hulp nodig. Wilt u meedenken, meepraten of heeft u suggesties dan kunt u altijd een e-mail sturen.
Partners
Naast samenwerkingspartners hebben we ook gesprekspartners die ons helpen om onze speerpunten te bereiken.
- Gemeente Rotterdam,
- Genero,
- Brede Raad,
- Bibliotheek Rotterdam,
- WIN010,
- Hogeschool Rotterdam
- Vakbond FNV senioren.
Wat doet OSO Rotterdam
We een plan gemaakt (manifest). Uit dit plan hebben we 8 punten (speerpunten) gehaald. Deze 8 punten vormen de basis van onze overleggen met het gemeentebestuur en andere organisaties.
Twee maal per jaar hebben we overleg met de wethouder. In deze overleggen kijken we samen hoe en wat er van onze speerpunten toegepast is in het beleid. In het begin van dit jaar zijn onze speerpunten, door onze voorzitter, aan wethouder Buyt overhandigt.
Actualiteiten
Digitale inclusie is een belangrijk speerpunt van ons. Regelmatig hebben we over dit onderwerp overleg met de wethouders, ambtenaren en raadsleden van Rotterdam.
Het doel is om zoveel mogelijk mensen mee te kunnen laten doen in de digitale wereld van vandaag.