Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Op deze pagina vindt u onze activiteiten. Natuurlijk willen we u niet alleen laten zien wat we doen maar willen we ook de resultaten  met u delen.

Rookmelders

Rookmelders zijn per 1 juli 2022 verplicht. Zowel koop – als huurwoningen en zowel bestaande- als nieuwbouw moeten hieraan voldoen. Op zich natuurlijk een goede zaak.De woningcorporatie Woonstad geeft echter op de website aan: Het gaat om 40.000 rookmelders en we laten ze door onze vaste aannemers ophangen. Dus ze voldoen kennelijk niet op tijd aan de wet.Stichting OSO kijkt ook naar haar achterban wat betreft kennis en wat te doen bij (vals) alarm etc. vooral nu het steeds meer alleenstaande ouderen betreft die Langer zelfstandig thuis wonen.  Het testen en onderhoud plegen kun je nog aan iemand anders (huishoudelijke hulp) vragen maar bij met name vals alarm (soms midden in de nacht) is de vraag hoe een oudere de knop kan indrukken om het geluid uit te zetten. Je ziet vaak vermeld dat een trapje wordt gebruikt of een bezemsteel of lange stok, met alle gevaren van dien.