Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Het belang van oudere vrijwilligers

Het belang van oudere vrijwilligers voor onze maatschappij is van onschatbare waarde. Wij willen de huidige beeldvorming veranderen. Ouderen worden in de samenleving vaak gezien als een groep die veel zorg nodig heeft. Veel gepensioneerden doen  vrijwilligerswerk waarmee ze een belangrijke bijdrage leveren aan onze maatschappij. Deze groep is niet zorgbehoevend maar juist actief.

De wijkbussen zouden niet kunnen rijden zonder vrijwillige chauffeurs. Kunt u zich voorstellen dat de bibliotheek geen vrijwilligers heeft? Dan zouden alle activiteiten niet meer georganiseerd kunnen worden. Of waar zou u naar toe moeten als u de computer een ingewikkeld en moeilijk apparaat vind om mee om te gaan?

Onlangs stond er een positief stukje over deze actieve groep mensen in de Havenloods.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *