Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Rookmelders verplicht. Goed besluit?

Rookmelders zijn vanaf 1 juli dit jaar verplicht. Rookmelders zijn er om mensen op tijd te waarschuwen voor brand. Maar werkt het ook?

Onderzoek wijst uit dat de mensen niet altijd akker wordt van het geluid van het alarm. Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Sommige ouderen kunnen het hoge frequentie geluid van de melder eenvoudigweg niet horen. Editie NL en RTL Nieuws hebben hierover interessante artikelen geschreven.

Wij vonden dat een alarmerend bericht en hebben navraag gedaan bij de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam. We hebben gevraagd of welk type rookmelders er geplaatst worden. En of deze ook voldoen aan de wettelijke eisen die er aan gesteld worden. Sommige ouderen zijn fysiek beperkt en kunnen wellicht niet zelf de rookmelder testen of resetten. Is hier rekening mee gehouden? Zo is er ook een groep mensen die slechthorend is. Zijn hier extra maatregelen voor getroffen? En als laatste hebben we gevraagd of er een goede voorlichting is geweest. 

Rookmelders

De antwoorden op de al onze vragen kunt u terugvinden op de pagina resultaten onder het kopje rookmelders. Wilt u reageren op dit of andere berichten dan kan dit onderaan de pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *