Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Energietoeslag voor lage inkomens

Heb jij recht op de energietoeslag van gemeente Rotterdam? Maar heb je hulp nodig bij het digitaal aanvragen daarvan? Kom dan tussen 9 en 13 mei naar de Week van het Extraatje010. Op ruim 45 locaties in de stad word je gratis geholpen met jouw aanvraag. We kijken ook gelijk of je recht hebt op andere financiële extraatjes en helpen je daarmee. Soms gaat het om wel een paar honderd euro per jaar. Zo loop je niet langer geld mis.

Meer informatie over het aanbod en alle locaties vind je in de flyer.

Voor wie is de energietoeslag?

Rotterdammers met een inkomen tot 140% van het sociaal minimuminkomen hebben recht
op de energietoeslag. Het bedrag van € 800 is bedoeld voor het betalen van de
energierekening. Weet je niet zeker of jij recht hebt op de energietoeslag? Kom dan tijdens
de Week van het Extraatje010 naar een van de locaties. Daar bekijken we samen of je de
toeslag kunt aanvragen en helpen we je gelijk om dat te doen. Ga je liever zelf aan de slag?
Kijk dan op www.rotterdam.nl/energietoeslag voor meer informatie over de energietoeslag
of bereken gelijk op welke extraatjes je misschien nog meer recht hebt, op www.berekenuwrecht.nl.


Hulp met digitaal aanvragen

Omdat het aanvragen van de energietoeslag alleen digitaal kan en niet voor iedereen even makkelijk is, helpen we je daarmee tijdens de Week van het Extraatje010. Van 9 t/m 13 mei kan je op meer dan 45 locaties verspreid over de stad, gratis terecht voor hulp met jouw aanvraag. Je vindt alle locaties en openingstijden in de kaart op www.rotterdam.nl/energietoeslag. Je kunt ook bellen naar 14010 voor de openingstijden van jouw dichtstbijzijnde locatie.


Week van het extraatje010

De Week van het Extraatje010 is een initiatief van Netwerk Digitale Inclusie 55+ en gemeente Rotterdam. Een initiatief dat hard nodig is omdat er nog te weinig Rotterdammers gebruik maken van de beschikbare regelingen om een laag inkomen aan te vullen. Juist de mensen met de grootste behoefte, blijken moeite te hebben met het aanvragen van deze regelingen. Een groot deel bestaat uit 55-plussers met beperkte digitale vaardigheden. Daarom is het belangrijk om hen te helpen. De gemeente Rotterdam doet dat door het aanvraagproces te vereenvoudigen. En de partners van het Netwerk Digitale Inclusie 55+ werken samen aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van de aanvragers. In de Week van het Extraatje010 bundelen ze hun krachten om Rotterdammers met een lager inkomen te informeren over het bestaan van financiële ondersteuning en hen direct te helpen bij het (digitaal) aanvragen. Zo lopen Rotterdammers niet langer een essentiële aanvulling op hun inkomen mis.

Energietoeslag lage inkomens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.