Stichting OSO-Rotterdam

Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Beeldvorming ouderen.

Er bestaat in de huidige maatschappij een negatief beeld van ouderen in het algemeen. De vooroordelen dat ouderen kwetsbaar zijn, veel zorg nodig hebben en dus een grote kostenpost zijn, is niet terecht. Wij willen daar verandering in brengen.

Om dit in beweging te zetten hebben we een visiedocument beeldvorming ouderen opgesteld. Inmiddels zijn de eerste gesprekken met de gemeente over dit onderwerp gestart.

We willen naar een positieve beeldvorming ouderen toe.  Informatie voor ouderen moet toegankelijk zijn en moet te vinden zijn. Op de website van de gemeente Rotterdam staat heel veel informatie. We willen ook laten zien dat ouderen niet zielig zijn. Ze kunnen zeker nog een bijdrage aan de maatschappij leveren maar dan moet dit ook wel gewaardeerd door de maatschappij.

Heeft u ideeën of suggesties laat het weten in een reactie !!!!

Dirk Cambier on Twitter: "Laat ons werk maken van een positieve samenleving  voor iedereen van alle leeftijden, ook oudere. Omdat beeldvorming ertoe  doet - Deel 1 https://t.co/8TBJqUhgHl" / Twitter

Ouder worden is een avontuur, geen probleem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *