OSO-Rotterdam

Politiek forum 8 februari 2018

Wij organiseren op 8 februari 2018 een politiek forum voor onze leden en belangstellenden in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis. De zaal gaat open om 13:30 uur. Het forum begint om 14:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Hierna is er nog een half uur de gelegenheid om met de diverse personen van de politieke partijen c.q. lijsttrekkers van gedachten te wisselen.

In dit forum geven wij de politieke partijen de kans om hun ideeën over het ouderenbeleid in Rotterdam uit een te zetten en aan te geven hoe zij dit denken te gaan realiseren. Dit is voor Rotterdamse senioren een buitengewone kans om vragen over het ouderenbeleid direct te stellen aan de beleidsmakers.

De capaciteit van de Burgerzaal is beperkt en om dit debat bij te wonen moet u zich van te voren
– schriftelijk of telefonisch melden bij uw ouderenbond met vermelding van uw adres
– per e-mail bij de OSO-Rotterdam, het e-mail adres is info@osorotterdam.nl
In verband met de capaciteit krijgt u bericht of u op de presentielijst geplaatst bent.

Wilt u meer lezen over de rol van OSO Rotterdam? Lees verder

Maandelijks nieuws

Dit keer is er niet heel veel nieuws te melden wat niet wil zeggen dat we niet druk bezig zijn. Eén van onze speerpunten is wonen en zorg. Dit onderwerp is natuurlijk nauw verbonden met een ander belangrijk speerpunt namelijk ‘langer thuis’. Nu Hugo de Jonge de Rotterdamse politiek heeft ingeruild voor de Haagse was het voor ons even de vraag met wie we in de toekomst om tafel moeten gaan zitten. U kunt meer lezen over deze en andere onderwerpen als u op de link klikt. Lees verder

De OSO en U

Naast nieuws uit onze vaste rubrieken hebben we deze maand ook nog ander nieuws te melden. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen om samen met de politieke partijen te kijken wat er gedaan is en nog moet worden met de punten die de OSO heeft aangedragen. Er komt volgend jaar een forum over onder andere de punten die met de politiek besproken zijn en er gaan wijzigingen op onze website plaatsvinden.

Lees verder

OSO terug van zomerreces

Na een lange tijd van afwezigheid wegens de zomervakantie hebben we nu weer volop nieuws te melden. Onze vaste rubrieken de Brede Raad, Langer thuis en Voor mekaar hebben nieuws te melden maar ook de uitbreiding van de OSO zelf is interessant nieuws.

Lees verder

Digisterker

Bibliotheek Rotterdam start in september met de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’

In 2016 en in de eerste maanden van 2017 namen tientallen Rotterdammers deel aan de cursus
‘Digisterker, werken met de elektronische overheid’. De reacties waren onverdeeld enthousiast.
Deelnemers voelden zich na afloop zekerder in het via DigiD online maken van afspraken, declaraties
bij de zorgverzekeraar, het inzien van hun pensioen- en AOWgegevens etc. Vanaf 6 september start
weer een nieuwe reeks cursussen , te beginnen in Bibliotheek Lombardijen. Lees verder

Voortgang over onze projecten

In het nieuws van deze maand zijn er weer een aantal vorderingen te melden op de vaste items die u vast als kent zoals het Vitaal Journaal, De Brede Raad, het AOW tegoed en ‘Langer thuis’.    Lees verder

AOW tegoed

De bonden die binnen OSO Rdam actief zijn, krijgen regelmatig klachten van hun leden over het AOW tegoed daarom vonden wij het de hoogste tijd om de betreffende beleidsmedewerker hier op aan te spreken. De resultaten van dit gesprek en nog meer interessant nieuws vindt u door op onderstaande link te klikken.

Lees verder

Opfriscursus rijvaardigheid

Veilig verkeer Nederland heeft van de gemeente Rotterdam opdracht gekregen om 3 opfriscursussen voor senioren te organiseren. De eerstvolgende cursus zal op 30 mei 2017 plaatsvinden bij de Kuip, van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam.

U kunt zich aanmelden voor het ochtend- (08:30 – 12:00 uur) of middagprogramma (13:00 – 16:30) via

Veilig Verkeer Nederland
Linda de Jong
tel: 0184- 685317
e-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl

Voor meer informatie klikt u op de link.

Lees verder

OSO activiteiten

Het HRO symposium nadert met rasse schreden. De voortgang hierover kunt u vinden als u op de onderstaande link klikt. Verder is er nog nieuws te melden over onze vaste onderwerpen: Vitaal journaal, de gemeenteraadsfracties, Brede Raad, langer thuis en het project Voor Mekaar. Lees verder

OSO en de politiek

Als belangrijkste nieuws hebben we deze maand HRO Symposium en ons gesprek met wethouder Hugo de Jonge. Verder is er in dit artikel natuurlijk ook nog nieuws te melden over onze inmiddels vaste rubrieken Vitaal Journaal, de Brede Raad en de gemeenteraadsfracties. Verder lezen kan door op de onderstaande link te klikken. Lees verder