OSO-Rotterdam

De OSO en U

Naast nieuws uit onze vaste rubrieken hebben we deze maand ook nog ander nieuws te melden. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen om samen met de politieke partijen te kijken wat er gedaan is en nog moet worden met de punten die de OSO heeft aangedragen. Er komt volgend jaar een forum over onder andere de punten die met de politiek besproken zijn en er gaan wijzigingen op onze website plaatsvinden.

Lees verder

OSO terug van zomerreces

Na een lange tijd van afwezigheid wegens de zomervakantie hebben we nu weer volop nieuws te melden. Onze vaste rubrieken de Brede Raad, Langer thuis en Voor mekaar hebben nieuws te melden maar ook de uitbreiding van de OSO zelf is interessant nieuws.

Lees verder

Digisterker

Bibliotheek Rotterdam start in september met de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’

In 2016 en in de eerste maanden van 2017 namen tientallen Rotterdammers deel aan de cursus
‘Digisterker, werken met de elektronische overheid’. De reacties waren onverdeeld enthousiast.
Deelnemers voelden zich na afloop zekerder in het via DigiD online maken van afspraken, declaraties
bij de zorgverzekeraar, het inzien van hun pensioen- en AOWgegevens etc. Vanaf 6 september start
weer een nieuwe reeks cursussen , te beginnen in Bibliotheek Lombardijen. Lees verder

Voortgang over onze projecten

In het nieuws van deze maand zijn er weer een aantal vorderingen te melden op de vaste items die u vast als kent zoals het Vitaal Journaal, De Brede Raad, het AOW tegoed en ‘Langer thuis’.    Lees verder

AOW tegoed

De bonden die binnen OSO Rdam actief zijn, krijgen regelmatig klachten van hun leden over het AOW tegoed daarom vonden wij het de hoogste tijd om de betreffende beleidsmedewerker hier op aan te spreken. De resultaten van dit gesprek en nog meer interessant nieuws vindt u door op onderstaande link te klikken.

Lees verder

Opfriscursus rijvaardigheid

Veilig verkeer Nederland heeft van de gemeente Rotterdam opdracht gekregen om 3 opfriscursussen voor senioren te organiseren. De eerstvolgende cursus zal op 30 mei 2017 plaatsvinden bij de Kuip, van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam.

U kunt zich aanmelden voor het ochtend- (08:30 – 12:00 uur) of middagprogramma (13:00 – 16:30) via

Veilig Verkeer Nederland
Linda de Jong
tel: 0184- 685317
e-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl

Voor meer informatie klikt u op de link.

Lees verder

OSO activiteiten

Het HRO symposium nadert met rasse schreden. De voortgang hierover kunt u vinden als u op de onderstaande link klikt. Verder is er nog nieuws te melden over onze vaste onderwerpen: Vitaal journaal, de gemeenteraadsfracties, Brede Raad, langer thuis en het project Voor Mekaar. Lees verder

OSO en de politiek

Als belangrijkste nieuws hebben we deze maand HRO Symposium en ons gesprek met wethouder Hugo de Jonge. Verder is er in dit artikel natuurlijk ook nog nieuws te melden over onze inmiddels vaste rubrieken Vitaal Journaal, de Brede Raad en de gemeenteraadsfracties. Verder lezen kan door op de onderstaande link te klikken. Lees verder

Uitreiking OSO-manifest

Begin januari is ons nieuwe manifest door onze coördinator Alex Smit overhandigt aan de wethouder Hugo de Jonge.

Overhandiging van het OSO-manifest

Nieuws 2017

We beginnen dit nieuwe jaar met de voortgang van een paar van onze vaste rubrieken zoals het vitaal journaal en de brede raad. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere zaken die het vermelden waard zijn zoals de gesprekken met de gemeenteraadsfracties, het gesprek met wethouder Hugo de Jonge over het ouderenbeleid en een wijziging in het bestuur van de KBO. Voor meer informatie over deze onderwerpen klikt u op de link.

Lees verder