Opfriscursus rijvaardigheid

Senioren zijn kwetsbaarder in het verkeer, doordat zij vaak lang geleden hun rijbewijs haalden. Intussen zijn de verkeersregels en de verkeerssituaties veranderd. Ook is het veel drukker geworden op de weg. Om de ongeval kans te verkleinen werkt AAFJE al jaren samen met de Gemeente Rotterdam en Veilig Verkeer Nederland voor de cursus verkeersveiligheid. Het is bedoeld om senioren een beter inzicht te geven in het verkeer van nu.

De eerstvolgende cursus vindt plaats op 31 mei a.s. Locatie De Kuip, van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam. De kosten bedragen slechts tien euro, inclusief twee consumpties. AAFJE leden ontvangen € 5,00 korting op vertoon van hun pas.

Een tweede cursus wordt georganiseerd op 14 juni a.s. Locatie Hockey Rotterdam, Hazelaarweg 2, 3053 PM, Rotterdam. De kosten bedragen slechts tien euro, inclusief twee consumpties. AAFJE leden ontvangen € 5,00 korting op vertoon van hun pas.

U kunt zich aanmelden voor het ochtendprogramma ( 09.00 – 12.15 uur) of het middagprogramma ( 13.00 – 16.30 uur). Voor informatie en aanmelden neemt u contact op met: Veilig Verkeer Nederland, Linda de Jong, 0184 685 317 of via e-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl

De cursus  biedt u, als oudere automobilist, een ontspannen gelegenheid om tijdens een rit met een hiervoor opgeleide instructeur deskundig advies over uw rijstijl te krijgen. De rit wordt in uw eigen auto afgenomen. Naast de praktijk krijgt u ook theorieles over de nieuwste verkeersregels. En er is de mogelijkheid om een gezichts-, gehoor- en reactietest te doen. Verder ontvangt u adviezen en tips om langer en veiliger te blijven rijden. Dit heeft géén consequenties voor het behoud van uw rijbewijs! Maar is bedoeld om u zo lang mogelijk zelfstandig en veilig deel te laten nemen aan het verkeer.